Updates
Nieuws

Meer bomen doen overstromingswater met een vijfde afnemen

© Vilda - Yves Adams

Uit het onderzoek van de universiteit van Birmingham en Southampton kan de hoogte van overstromingswater tot wel 20 procent verminderen, door bomen aan te planten op de oever van een rivier over een afstand van ongeveer een vierde van de totale lengte van de rivier. Naarmate de bomen groter en ouder worden, zal de hoeveelheid water die ze vasthouden nog toenemen.

Het resultaat toont aan dat goed watermanagement vaak niet erg ver moet gezocht worden. Natuurlijke processen zoals het aanplanten van bomen en het beheer van bestaande bossen is vaak voldoende om aan risicoreductie te doen – David Sear, Universiteit Southampton –

Schenk een boom en wapen Vlaanderen tegen klimaatverandering

Via BOS+ kan je zelf een boompje bijdragen aan het wapenen van Vlaanderen tegen klimaatverandering. Meer zelfs, je kan er iemand gelukkig mee maken. Ideaal met de eindejaarsperiode in zicht!

Schenk een boompje aan je partner, neef of nicht, moeder of vader, zoon of dochter, vriendin of vriend ZONDER je zetel uit te komen, ontvang jaarlijkse updates van het bos en maak niet alleen jouw ontvanger, maar ook onze natuur gelukkig!

Meer info over het schenken van een boompje vind je hier.

Het onderzoek is verschenen in het vakblad Earth Surfaces Processes and Landforms.

Bron: IPS news en eigen redactie
Terug

Hoe de Paashaas verantwoordelijk is voor de achteruitgang van Afrikaanse bossen

BOS+ en West Fraser Genk oogsten Limburgse populieren om lokaal te verwerken in OSB-platen

Lees meer artikels