Updates

Workshop voor gemeentes

Duurzaam hout binnen grote en kleine bouwprojecten

Geregeld worden bestekken uitgeschreven door gemeentes voor bouwprojecten zoals een brugje in een park, een speeltuig in het gemeentebos, maar ook grote bouwprojecten zoals een nieuwe school of bibliotheek. Vaak is er wel de intentie om hier duurzaam hout in te gebruiken, maar bij de effectieve uitvoering loopt het mis. Met deze workshop lichten we typische valstrikken toe en bieden we oplossingen om tot een geslaagd eindresultaat te komen met duurzaam hout.

Wat leer je in de workshop

We gaan in op de vragen als ‘wat is duurzame houtconsumptie?’ en ‘waar moet je op letten in je bestek?’. We tonen hoe je (recup)houtgebruik kan stimuleren in een bouwproject en gaan dieper in op certificering en enkele vereisten voor de aannemer. 

Ook tijdens de uitvoering van het project moet je wakker blijven en we tonen waar je op moet letten. Daarnaast geven we ook tips en tricks over je communicatie i.v.m. je duurzame houtgebruik. 

© Flickr Scott Lewis (CC BY 2.0)

Praktisch

  • Duur = 2 uur 
  • Prijs = gratis  
  • Lesgevers: Isaac Lievevrouw (BOS+); Bart Holvoet (FSC BE) 
  • Doelgroep: Voor ambtenaren dienst bouw, aankopen, bestekken   

Leerdoelstellingen

  • Gemeentes kennen en ondersteunen het belang van duurzaam hout 
  • Gemeentes weten hoe ze het gebruik van duurzaam hout in hun bouwprojecten kunnen realiseren van bestek tot uitvoering 
  • Gemeentes communiceren over het belang van duurzame houtconsumptie en hun bijdrage 

Workshop boeken?

Neem contact op met de projectverantwoordelijke Isaac voor meer info of om in te schrijven. We bieden deze gratis workshop in twee vormen aan. Je kan deze aanvragen voor jouw gemeente en dan komen we graag langs om een workshop op maat te geven. Je kan je ook inschrijven op de workshop op een nader te bepalen datum in oktober/november.

Projectmedewerker

Isaac Lievevrouw

isaac.lievevrouw@bosplus.be
Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt danzij de financiele steun van Provincie Vlaams-Brabant en de Nationale Loterij.