Updates
Nieuws

Duvel lanceert samen met Bartel Van Riet een nieuw speciaalbier: Boom

© Killian Jouffroy

Vanaf mei kan je proeven van een nieuw, vers getapt speciaalbier: Boom. In 250 horecazaken vind je vanaf dan de ‘suggestie van den Bartel’ op tap. Op zich al heel leuk nieuws, maar het wordt nog beter! Met een deel van de opbrengst worden, samen met BOS+, nieuwe bomen aangeplant! 

Tussen boom en pint

Boom is een nieuw speciaalbier gecreëerd en gebrouwen door de Duvel-brouwers en Bartel Van Riet. De voorbereidingen en de proefsessies namen maanden in beslag: van het kiezen van de hopsoorten over de lekkerste afdronk tot het beste alcoholpercentage. 

Als ik een hele dag in de natuur heb gewerkt, vind ik het geweldig om daarna te genieten van een Duveltje. Ik vond het dus een hele eer om samen met de Duvel-brouwers een nieuw, eigen bier te mogen maken en ik ben super content met het resultaat. En natuurlijk is het ook fantastisch dat we zo ook kunnen zorgen voor de aanplanting van meer bomen. – Bartel Van Riet

Jij drinkt, Duvel-Moortgat plant

Duvel Moortgat is met deze actie niet aan zijn proefstuk toe qua bosuitbreiding. De teller staat intussen al op 750.000 bomen. Lees hier meer over de samenwerking tussen Duvel en BOS+ 

© Killian Jouffroy

Suggestie van den Bartel

Boom is exclusief te verkrijgen als “Suggestie van den Bartel” vanaf mei in 250 geselecteerde Belgische horecazaken. Boom maakt deel uit van het Suggestie van De Patron programma. Dit is een wisseltapsysteem  van de brouwerij waarbij deelnemende horecazaken vier keer per jaar een nieuw speciaalbier op vat krijgen.  Op deze manier kan de horecaondernemer speciale en unieke bieren aanbieden aan klanten, gaande van een gelimiteerde co-brew, zoals deze ‘Boom’ tot een moeilijker te verkrijgen buitenlands speciaalbier.

Terug

Stem voor het bos

Hoe de Paashaas verantwoordelijk is voor de achteruitgang van Afrikaanse bossen

Lees meer artikels