Updates

13 oktober 2023

Schrijf je in voor de BOS+ netwerkdag

Voor het eerst brengen we de vele partners waar we zo vaak en graag mee samenwerken bij elkaar. Leer de werking van BOS+ nóg beter kennen en maak kennis met tal van interessante experts. Bruisende gesprekken en vernieuwende inzichten gegarandeerd, want elk brengt zijn of haar eigen unieke visie op het bos, de bomen en BOS+ mee. We rekenen ook op jou om met ons mee te denken over de belangrijke vragen en uitdagingen voor de toekomst. Afsluiten doen we in schoonheid met een feestelijke receptie.

Wat gaan we doen?

Diepgeworteld in de maatschappij, dat betekent dat BOS+ met veel mensen en organisaties samenwerkt. Jullie inzichten zijn heel belangrijk voor ons. Daarom willen we jou vragen om samen met ons het hoofd te buigen over elf prangende vragen. 

In kleinere groepjes modereren we discussies tussen mensen met zeer uiteenlopende profielen. Je vindt de vragen onderaan deze pagina. Schrijf je dus snel in, zodat je jouw voorkeur kan doorgeven. De plaatsen zijn (helaas) beperkt. 

Daarnaast is er – uiteraard – een verfrissende boswandeling in het Aelmoeseneiebos. Met een kleine expo langs het pad over de meer dan 50 jaar die BOS+ al bestaat, leer je ons beter kennen. 

De bedoeling is dat iedereen mee nadenkt over twee van onze vragen en de wandeling doet. 

Praktisch

 • Vrijdag 13 oktober 2023 vanaf 12u30
 • Er zijn drie tijdslots en elk tijdslot heeft simultaan enkele discussies lopen. De bedoeling is dat je meedoet aan twee sessies (één per tijdslot) en tijdens een ander tijdslot de wandeling doet.
  • 13u30-14u30: tijdslot 1
  • 14u30-14u45: pauze
  • 14u45-15u45u: tijdslot 2
  • 15u45-16u: pauze
  • 16u-17u: tijdslot 3
  • Vanaf 17u: feestelijke duurzame receptie met inspirerende reflectie van Jeroen Olyslaegers

Waar?

In ons kantoor in Gontrode, aan de Geraardsbergsesteenweg 267.

Let op: ons kantoor is op wandelafstand van het treinstation en het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt. Kom dus bij voorkeur met het openbaar vervoer of de fiets. Parkeren op de site zelf zal die dag niet mogelijk zijn; als je toch met de auto komt, kan je best parkeren bij het station van Gontrode of in de Aelmoezenijestraat (Landskouter).

Een groot deel van het evenement speelt zich buiten af, rond het Labo voor Bosbouw en in het Aelmoeseneiebos. Hou dus rekening met de gevleugelde woorden van één van onze stichters, professor Van Miegroet: “Slecht weer om het bos te bezoeken bestaat niet; slechte kledij wel”.

Herdenkingsbos

Schrijf je in via dit formulier

Kies je sessie

Kies bij 1 tijdslot voor ‘wandelen’ a.u.b., we nemen je dan mee door het Aelmoeseneiebos voor een interessante andere sessie!