Updates

Zeg het met bomen: koppel vraagt bos in Zottegem als huwelijkscadeau

Op de grens van Herzele en Zottegem werd onlangs een bijzonder huwelijksgeschenk gerealiseerd. De grootste fan van BOS+ besloot voor haar huwelijksfeest niet te gaan voor een klassieke formule. Op zondag 5 december nodigde ze namelijk al haar gasten uit om mee een bos aan te planten.

“Cadeaus die je krijgt, waar leg je ze uiteindelijk?” grapt Kim Devos. “Ik vroeg aan mijn gasten om te doneren voor een bos dat we samen zouden aanplanten als een alternatief voor een trouwfeest. Want bomen, een bos, daar heeft iedereen tenminste iets aan.”

Dus het werd geen trouwjurk of hoge hakken voor deze bruid, maar een winterse jas en laarzen. Ook BOS+ staat ervan te kijken. “Fantastisch natuurlijk dat ze dit wil doen”, zegt Bart Carlier van BOS+. “Geboortebossen, wanneer mensen bomen planten voor hun pasgeborene, dat zien we wel vaker. Ook herinneringsbossen aan een dierbare overledene zien we steeds vaker. Een huwelijksbos kon bij ons ook, maar dit is de eerste keer dat het ook effectief om een huwelijksfeest gaat.”

Een geboorte, verjaardag of huwelijk te vieren? Of wil je een dierbare herdenken? Plant dan een bos voor het leven samen met BOS+. Meer informatie

9200 m2 bos, met dank aan familie en vrienden

De grond voor het bos en het aanplantingsplan werd gezocht door BOS+ en gevonden in Zottegem, op een terrein van 0.92 ha. Mensen konden vanaf dan als huwelijkscadeau geld schenken om de aanplant van het bos te ondersteunen en zich meteen inschrijven om mee te komen planten, een feestelijke gebeurtenis.

Het echtpaar voorzag drank, eten en een grote tent op het terrein. BOS+ zorgde voor het nodige expertise en lekkere warme soep. Ook werd gevraagd aan alle gasten om een onesie aan te trekken en winterlaarzen. Een heel ander uitzicht dan de klassieke trouwkledij.

Gekoppeld door BOS+

BOS+ ambassadeur Kim Devos en haar kersverse man Guy De Deyn hadden al langer de wens om een eigen bos te planten. Ook grondeigenaars Thibaud, Valéry en Laurent Vekeman hadden die wens. Als ervaren koppelaar matchte BOS+ beide partijen aan elkaar en de rest is geschiedenis.

Het matchen van grondeigenaars en donaties of sponsorgelden is iets wat BOS+ al lang doet. Door te fungeren als koppelaar wordt er op die manier bos gerealiseerd dat er anders misschien nooit zou komen. “Ons huwelijk zal zorgen voor een blijvende positieve impact hier in de buurt” zegt Kim.

Meer informatie over huwelijksbossen

Terug

Zorg voor ecologische en sociale impact in Amazonewoud Ecuador met Joker Reizen

Reisorganisatie Joker zet met zijn werking sowieso al in op duurzame formules. Nu steunen ze ook de projecten van BOS+ en onze Ecuadoraanse partner Yakum, die in het Amazonewoud inheemse gemeenschappen versterkt in het beschermen en herstellen van hun bos.  Investeer mee Beste bosbeschermers die er zijn Bomen planten is heel populair en waardevol. Nieuw […]

Hoe meten we de groei van bomen voor CO2-opslag?

We controleerden de groei van bomen die we dankzij de steun van Provincie Antwerpen konden planten in Peru. Een overzicht van een terreinbezoek in de tropisch gebied.

Bos in Ham

Pierre Fabre zorgt samen met VISO voor meer bos in Gent

In Gent staat er binnenkort iets heel moois te gebeuren; de medewerkers van Pierre Fabre Benelux en de leerlingen van VISO Gent bundelen op 3 maart de krachten om een nieuw bos aan te planten. Het bos komt op het schooldomein en zal niet enkel de school doen opleven, maar ook de buurt van meer […]