Updates

Zeg het met bomen: koppel vraagt bos in Zottegem als huwelijkscadeau

Op de grens van Herzele en Zottegem werd onlangs een bijzonder huwelijksgeschenk gerealiseerd. De grootste fan van BOS+ besloot voor haar huwelijksfeest niet te gaan voor een klassieke formule. Op zondag 5 december nodigde ze namelijk al haar gasten uit om mee een bos aan te planten.

“Cadeaus die je krijgt, waar leg je ze uiteindelijk?” grapt Kim Devos. “Ik vroeg aan mijn gasten om te doneren voor een bos dat we samen zouden aanplanten als een alternatief voor een trouwfeest. Want bomen, een bos, daar heeft iedereen tenminste iets aan.”

Dus het werd geen trouwjurk of hoge hakken voor deze bruid, maar een winterse jas en laarzen. Ook BOS+ staat ervan te kijken. “Fantastisch natuurlijk dat ze dit wil doen”, zegt Bart Carlier van BOS+. “Geboortebossen, wanneer mensen bomen planten voor hun pasgeborene, dat zien we wel vaker. Ook herinneringsbossen aan een dierbare overledene zien we steeds vaker. Een huwelijksbos kon bij ons ook, maar dit is de eerste keer dat het ook effectief om een huwelijksfeest gaat.”

Een geboorte, verjaardag of huwelijk te vieren? Of wil je een dierbare herdenken? Plant dan een bos voor het leven samen met BOS+. Meer informatie

9200 m2 bos, met dank aan familie en vrienden

De grond voor het bos en het aanplantingsplan werd gezocht door BOS+ en gevonden in Zottegem, op een terrein van 0.92 ha. Mensen konden vanaf dan als huwelijkscadeau geld schenken om de aanplant van het bos te ondersteunen en zich meteen inschrijven om mee te komen planten, een feestelijke gebeurtenis.

Het echtpaar voorzag drank, eten en een grote tent op het terrein. BOS+ zorgde voor het nodige expertise en lekkere warme soep. Ook werd gevraagd aan alle gasten om een onesie aan te trekken en winterlaarzen. Een heel ander uitzicht dan de klassieke trouwkledij.

Gekoppeld door BOS+

BOS+ ambassadeur Kim Devos en haar kersverse man Guy Dedeyn hadden al langer de wens om een eigen bos te planten. Ook grondeigenaars Thibaud, Valéry en Laurent Vekeman hadden die wens. Als ervaren koppelaar matchte BOS+ beide partijen aan elkaar en de rest is geschiedenis.

Het matchen van grondeigenaars en donaties of sponsorgelden is iets wat BOS+ al lang doet. Door te fungeren als koppelaar wordt er op die manier bos gerealiseerd dat er anders misschien nooit zou komen. “Ons huwelijk zal zorgen voor een blijvende positieve impact hier in de buurt” zegt Kim.

Meer informatie over huwelijksbossen

Terug

Vlaams-Brabant steunt inheemse Sápara om klimaatverandering tegen te gaan

Om het ’tipping point’ van de huidige klimaatverandering te vermijden, moeten we voor 2025 ongeveer 80% van het Amazonewoud beschermen. Het grootste regenwoud op aarde heeft echter dagelijks te kampen met bedreigingen. Om het woud beter te beschermen zette BOS+, eind 2021, samen met een inheemse bevolkingsgroep uit het Ecuadoraanse deel van het Amazonegebied, de […]

Provincie Oost-Vlaanderen compenseert vliegreizen met bos

In Elsegem, nabij Wortegem-Petegem, groeit anderhalve hectare nieuw bos. Samen met provincie Oost-Vlaanderen plant BOS+ er meer dan 2.000 bomen. De provincie wil met het bos zijn CO2 uitstoot voor noodzakelijke vluchten compenseren. Personeel van de provincie en leerlingen en cursisten uit de onderwijsinstellingen van de provincie moeten soms gebruik maken van het vliegtuig voor […]

STEEDS MEER MENSEN EN BEDRIJVEN KOPEN EEN BOOM ALS RELATIEGESCHENK OF EINDEJAARSCADEAU

Een boom schenken is nooit zo populair geweest als nu. BOS+ ziet een forse stijging in de verkoop van het aantal gepersonaliseerde boompjes. Met het eindejaar in het verschiet en de wanpraktijken in de pakjessector lijken steeds meer mensen voor een duurzaam alternatief te kiezen. Volgens BOS+, de organisatie waarbij je een boom met een boodschap […]