Updates
© Vilda - Yves Adams
herdenkingsbos lochristi

Meedoen & Campagnes

Herdenkingsbos Lochristi

Georganiseerd door: Gemeentebestuur Van Lochristi

63 Donaties
€2.112,00 Ingezameld bedrag
€33,52 Gemiddeld bedrag

49% verzameld

Als psychisch lijden teveel wordt

In België sterven er jaarlijks 1800 mensen als gevolg van zelfdoding. Dit komt neer op 5 mensen per dag. Zonder het meetellen van de verdoken zelfdodingen. Toch hangt er een taboe rond het onderwerp, waardoor het praten over en het begrijpen van zelfdoding of ondraaglijk psychisch lijden tot op vandaag moeilijk blijft.

Nochtans is het begrijpen van zelfdoding voor alle nabestaanden van mensen die worstelden met psychisch lijden een dagelijkse realiteit. Velen hebben jaren geleefd in een staat van machteloosheid en bezorgdheid om hun kind, broer of zus, moeder of vader, geliefde of vriend.

Plant een boom om je geliefde te herdenken

Het verlies van een dierbare is een litteken dat nooit verdwijnt. Je kunt er niet omheen of overheen, je moet er doorheen en dat is een zware last om alleen te dragen. Daarom slaan de gemeente Lochristi en BOS+ nu de handen in elkaar om een herdenkingsbos aan te planten voor alle mensen die hebben geleefd met slachtoffers van psychisch lijden. Er is immers geen betere manier om rust te vinden dan samen, in de natuur, in een bos.

Schenk een boompje aan het bos, plant het samen met vrienden, familie en lotgenoten, en vier het leven van je dierbare. Het gezamenlijk planten van een bos zet je bovendien in beweging, niet alleen fysiek, maar ook geestelijk, wat jullie ruimte geeft om het verdriet samen te verwerken.

© Vilda, Jeroen Mentens

Waar komt het bos?

We planten het herdenkingsbos samen aan in Lochristi, aan de lisdoddeweg, vlak naast een mooie wandelroute. Dit geeft je de kans om het bos op ieder moment te gaan bezoeken, samen met familie en vrienden, om je geliefde te herdenken en herinneringen op te rakelen of nieuwe herinneringen te maken.

Plant een boompje in het herdenkingsbos

Voor 6 euro schenk je 1 boompje om in het herdenkingsbos te planten en vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest voor je donatie. Iedere donatie is echter voldoende om het bos te doen groeien. 

herdenkingsbos lochristi
€40,00

frank stevens

voor iedereen die emotioneel lijden heeft gekend of nog is

€40,00

Familie Jacobs

Voor Jan, denken aan jou ❤️

€40,00

Sandra Fauconnier

Veraf maar toch zo dichtbij ... Een boom: symbool van kracht, hoop, licht en leven ... Een rustplek, een koesterplek, een troostplek ... Hartverwarmend initiatief!

€40,00

Erik en Mia De Waele-Van Laere

Hoop en kracht voor iedereen!

€40,00

Luc Vincent

€60,00

Erwin en Martine Mareen-Macharis

Voor Eric, Jan en alle andere goede vrienden en familie die we onderweg verloren zijn. Soms stromen de herinneringen samen met verlangen in tientallen kleine glinsteringen, ineens over je wangen (Martin Gijzemijter)

Laad meer

Steun deze actie

Helaas, deze actie is afgelopen en kan geen steun meer krijgen.
Je kan uiteraard wel nog één van onze andere lopende acties steunen

Ga naar onze lopende acties