Updates

Wandeling ‘Tussen Boer en Bos’: Kleit

Wandelroute
© Vilda-Yves Adams

Het thema van deze wandeling tussen Boer en BOS is het element ‘lucht’. De wandeling leidt ons langs dichte bossen, maar ook langs velden en heuvels waar we duidelijk zicht hebben op de hemel en de lucht. En dat allemaal in en rond het sympathieke dorpje Kleit.

Deze wandeling volgt deze wandelknooppunten: 42- 41-40- 29-30-31- 39-47-46-45-44-41-42

De brochure kan je hier downloaden. De bingo vind je hier

Deze wandeling werd mogelijk gemaakt met de steun van BOS+, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Leader, Provincie Oost-Vlaanderen en Europa. 

Route-Ambassadeur Van Boer tot Bos
1

Speel-en bivakzone

Via dit smalle pad, ook wel indianenpad genoemd, kom je op deze (verdoken) groene bivak- en speelzone. Spelen of slapen aan de rand van een bos, veel gezonder kan het niet… bossen leveren ons heel wat, onder andere het broodnodige zuurstof dat we ademen. Ze halen fijn stof uit de lucht en zorgen er dus voor dat we gezondere lucht in ademen.

Weetje: wist je dat naaldbomen meer fijn stof uit de lucht halen dan loofbomen?

2

Aardgasleidingen

Ook onder de grond kan een vorm van lucht verborgen zitten. Hier in het Maldegemveld moeten bepaalde stukken open blijven voor de aardgasleidingen. In het stuk voor ons mag dus geen beplanting komen.

3

Boomkwekers Van Hulle

We passeerden al heel wat velden met jonge boompjes. Het meetjesland is dan ook een streek waar boomkwekers thuis zijn. Hier in Kleit is familiebedrijf Van Hulle B&C de grootste en al 222 jaar actief!

4

De Kampel

Welkom op de Kampel! Het meetjesland lijkt erg plat maar deze heuvel bewijst het tegendeel. We staan nu zo’n 25 meter boven de zeespiegel, net niet op de top, op het rustigere voetgangerspad.

Een weids uitzicht, ideaal om… wolken te spotten!

© Vilda - Lars Soerink
5

Eede- waterbekkens

Vogels vinden hun plek in de lucht, maar ook vaak in het water! Zoals hier in de aangelegde waterbekkens van de rivier De Eede. Maak het even stil want na wolken zijn we hier op de ideale plek om vogels te spotten.

Terug naar alle wandelingen en fietstochten

Ga op pad en deel jouw bosfoto’s

Ga op pad en deel je mooiste bosfoto’s met ons. Wie weet krijg je wel een plekje op onze website. Bekijk de eerdere inzendingen en ontdek hoe je zelf foto’s kan delen.

Fotogeniek
Buiten spelen

Word ambassadeur

Ken je een route die zeker niet mag ontbreken?
Doe een wandel- of fietsvoorstel en word ambassadeur van BOS+.

Doe een voorstel