Updates

Wolfsputten – Dilbeek

Wandelroute
 
Op enkele steenworpen afstand van de drukke Brusselse ring bevindt zich een van de mooiste natuurgebieden in de regio, de Wolfsputten. Door zijn omvang, zijn soortenrijkdom, zijn geologische structuur en zijn rijke geschiedenis hoort het gebied tot de meest belangwekkende in Vlaanderen.
De Wolfsputten zijn als Natura 2000-gebied onderdeel van het Hallerbos en nabije boscomplexen met brongebieden en heiden. Het gebied beslaat zowat 90 ha en is toegankelijk via een paar officiële voetwegen.
 
Route-Ambassadeur Danny Jacobs

Get Directions

show options hide options
1

De lente is de ideale periode om het gebied te verkennen. Er groeien daslook, wilde narcis en bosereprijs, gele lis, dotterbloem en reuzenpaardenstaart. Ook de grote bonte specht, de kleine karekieten de Europese kanarie en bosuil vinden er hun thuis.

© Danny Jacobs
2

Op de inventaris van de Wolfsputten prijken 335 plantensoorten, 76 vogelsoorten, 37 soorten slakken en 16 soorten zoogdieren.

© Danny Jacobs
Terug naar alle wandelingen en fietstochten

Ga op pad en deel jouw bosfoto’s

Ga op pad en deel je mooiste bosfoto’s met ons. Wie weet krijg je wel een plekje op onze website. Bekijk de eerdere inzendingen en ontdek hoe je zelf foto’s kan delen.

Fotogeniek
Buiten spelen

Word ambassadeur

Ken je een route die zeker niet mag ontbreken?
Doe een wandel- of fietsvoorstel en word ambassadeur van BOS+.

Doe een voorstel