Updates
Nieuws

Het plantseizoen zit er weer op: meer dan 30 hectare nieuw bos!

© Duygu Gök

Hier en daar zien we al een boom in bloei of wat frisgroene blaadjes verschijnen. Dat betekent dat de sapstroom van de bomen weer op gang is en dat het plantseizoen er op zit. Voor we onze spades weer opbergen voor enkele maanden, maken we graag even de balans, want er is weer heel wat geplant de afgelopen maanden.

Zo’n 30 hectare nieuw bos, daar zijn we best trots op! Iets meer dan 21 hectare plantten we samen met gemeentes, in het kader van onze Meer bos-campagne. Het leuke aan samenwerken met gemeentes is dat dit sowieso publiek toegankelijke bossen worden, binnen een tiental jaren kan je er dus misschien al gaan wandelen. 

We plantten maar liefst 27 bossen voor het leven. Verjaardagsbossen, huwelijksbossen, geboortebossen, herdenkingsbossen en zelfs een pensioenbos. Ook interesse? Hier vind je alle info. Een bos voor de liefde, een lente- of groeifeestbos,… het kan allemaal! U vraagt, wij planten (samen)!

Een verjaardagsbos voor Gert


© Gert Arijs

Verder kregen ook 13 bedrijfsbossen een eigen plekje. Ons bedrijfsbossenkaartje geraakt intussen aardig gevuld. Wil je ook je eigen bedrijfsbos? Neem dan zeker contact op met onze collega Pascal. Hij kan je met raad en daad bijstaan.

Een wonderwoudje voor Wellen


Kiel, Wellen en Laarne kregen een wonderwoudje. Ook de gevangenis van Beveren kleurt sinds kort wat groener. 

En dat landbouw en natuur ook hand in hand kunnen gaan bewezen we met twee boslandbouw-aanplanten in Geraardsbergen en Erpe-Mere

Agroforestry: op de graasweides van boer Dieter in Erpe-Mere werden meer dan 500 bomen en struiken geplant.


© Quinten Tackaert

Dat onze ‘schenk een boom’-campagne aanslaat, is duidelijk. Meer dan 300 mensen kwamen zelf hun boompje planten tijdens een zonnige plantactie in Wetteren. Kon je er niet bij zijn? Geen nood, dit najaar krijgt de rest van de boompjes een plaatsje in Ham. 

Meer dan 300 mensen kwamen in Wetteren hun boompje met een boodschap planten.


© Gert Arijs

Tot slot plantten we samen met Limburg.net nog bijna een halve hectare CO2 bos aan in Houthalen-Helchteren. 

De planters waren talrijk, de sfeer opperbest en de soep (maar liefst 446l!) smaakte!

© Gert Arijs

 

 

 

Terug

Stem voor het bos

Hoe de Paashaas verantwoordelijk is voor de achteruitgang van Afrikaanse bossen

Lees meer artikels